גריל גז

נראה ששורשיו המודרניים של מטבח החוץ נטועים בבישול גריל, אשר נעשה באופן מסורתי בחלל החיצוני של הבית ולא במטבח הפנימי עצמו.

כך, גם מטבחי החוץ המאובזרים המודרניים דורשים את הגריל המגיע להם, בו יהיה ניתן לצלות ולהכין את מיטב המנות המסורתיות בהכנה חיצונית.

גריל הגז מהווה פתרון מודרני ויעיל במיוחד לצלייה, שכן הוא מאפשר פעילות יעילה במיוחד תוך אבזור מינימלי, כאשר כל הנדרש לתפעול מלא של הגריל הוא בלון גז ייעודי.

מבחר הדגמים החדישים מכיל שלל פונקציות אשר הופכות את חווית הבישול והצלייה למיטבית, תוך שימוש חכם במשאבים הפשוטים של הגריל כדי לייצר ארוחה טעימה ואיכותית.

המותגים שלנו

טיפים לבחירת גריל גז

על פניו, נראה שקל לסכם את אופי פעילותו של גריל גז – מדובר במשטח לצלייה שניתן לסגירה, כאשר הוא פועל באמצעות אש חמה שנוצרת תוך שימוש בגז.

עם זאת, התיאור התמציתי הזה רחוק מלסכם את כל המאפיינים והדקויות במשפחת גרילי הגז העשירה.

בין הדגמים השונים ישנם הבדלים מהותיים אשר מתבטאים לבסוף באופי השימוש, בנוחות הבישול ובאיכות התוצאות.

ניתן למנות, על קצה המזלג, את המאפיינים הרבים של גריל הגז אשר נבדלים בדגמים שונים:

  • גודל משטח הצלייה: דגמי גריל גז שונים נבדלים זה מזה בראש ובראשונה בגודל שלהם, והדבר מתבטא בגודל משטח הצלייה – ככל שהוא גדול יותר, כך ניתן לצלות יותר מאכלים במקביל ולאפשר בישול של ארוחות רבות יותר.
  • מספר המבערים: המבער הוא המקור של האש החיה בגריל הגז, ודגמים שונים מכילים כמות שונה של מבערים – על המבערים להיות פרופורציונליים לגודל משטח הצלייה, וככל שהם יהיו רבים יותר יהיה ניתן לכוון באופן מדויק יותר את האש וכך את טמפרטורת הצלייה.
  • מתכת המבער: דגמים שונים אינם נבדלים רק במספר המבערים, אלא בחומרי הגלם מהם מיוצרים המבערים – המבערים מיוצרים תמיד ממתכת כלשהי, אך ככל שהיא איכותית ועמידה יותר, כך המבער יישאר תקין לאורך זמן.
  • מתכת הרשת: לצד חומר הגלם עבור המבער, נמצא חומר הגלם עבור הרשת והיא מגדירה את אופי הצלייה – המתכות השונות שמשמשות עבור הרשת נבדלות זו מזו בהתחממות שלהן, במהירות הבלאי שלהן ואף בנטייה שלהן לגרום להדבקה של המזון אליהן.
  • מידת החימום: דגמים שונים נבדלים זה מזה באופי ניצול האנרגיה שלהם, וכך, במידות החום שהם יוצרים – הדבר נמדד במידות BTU, שמבטאים שינויים תרמיים, ויש לוודא שמידת החום אכן תואמת את גודל משטח הצלייה.
  • מבערי צד: פונקציה שהולכת ונפוצה בדגמי גריל גז שונים היא מבערי הגז, שאינם נמנים עם כמות המבערים ומידות החום שלהם לא מתווספים למניין ה-BTU – אלו מהווים מבערים נוספים שדואגים לחמם את המזון מכל צדדיו, וכך להביא לצלייה אחידה יותר.
  • ניקוז שומנים: כל גריל גז מכיל בו מערכת כלשהי לניקוז שומנים, ובדגמים שונים עשויות להיות מערכות שונות – הן נבדלות אלו מאלו בקלות הניקוי שלהן, וכך בחירה של מערכת ניקוז שומנים נוחה תאפשר שמירה יעילה יותר על הגריל לאורך זמן.