מדוע לבחור בריהוט עץ למסעדות

הביקור במסעדה הוא אינו סעודה בלבד, אלא חוויה שלמה – הביקור במקום חדש, ספיגת התחושות ששוררות בו, חווית השירות וההתנסות במאכלים שמבושלים בקפידה.

לכן, העיצוב של המסעדה הוא חלק חשוב ומשמעותי בקביעת הטון שלה, ובתוך כך מקבלים הרהיטים מעמד גבוה.

באמצעות בחירה נכונה של הריהוט עבור המסעדה ניתן לספק לאורחים חוויה מושלמת, הן מבחינת העיצוב והנראות של המסעדה והן מבחינת הנוחות שבשהות בה.

כדי לעשות זאת באופן נכון ואחראי, כדאי להתחשב בכל ההיבטים הנדרשים מן הריהוט וכך לבחור אותו בקפידה.

 

מה נדרש מריהוט המסעדה

תכנון נכון של מסעדה כולל תחתיו כל כך הרבה היבטים, עד שקל לתת לעניין הריהוט להיבלע ביניהם ולשכוח מן החשיבות העליונה שלו.

אך למעשה לריהוט יש את אחד התפקידים המכריעים במסעדה, והוא נושק לשלל היבטים של התפקוד שלה.

באופן כוללני, ניתן להצביע על שלושה היבטים עיקריים אשר הריהוט נושק להם, והם מבין ההיבטים החשובים ביותר במסעדה – העיצוב, הפונקציונליות והנוחות.

עיצוב

לא ניתן להסוות את הריהוט – הוא בולט, הוא מפוזר בכל פינה של המסעדה והוא מהווה אוסף של אלמנטים גדולים יחסית אשר תופסים את העין.

כך, הנוכחות האסתטית של הריהוט היא גבוהה במיוחד, ולא ניתן להזניח את הריהוט מבחינה העיצובית – יש להבין זאת כך: האופי האסתטי של הריהוט מסוגל להגדיר את האופי האסתטי של חלל המסעדה כולו, והזנחה שלו תגרום למסעדה עצמה להיראות מוזנחת.

לכן בחירת הריהוט צריכה להיעשות תחת שיקולי עיצוב קפדניים, כאשר הן חומרים הגלם הן הצבעים והגוונים צריכים להיבחר בהתאם לטון העיצובי הנדרש מן המסעדה.

הטון העיצובי עצמו צריך להתבטא בהרמוניה בין ההיבטים האסתטיים השונים של המסעדה, בהם כל האלמנטים הנראים לעין, אך לא רק ההיבטים החזותיים – העיצוב של הריהוט ושל שאר המסעדה צריכים להתכתב עם האופי שלה מבחינת תפריט, קהל יעד, תצורה הנדסית ועוד.

פונקציונליות

קל להיגרר אחר הדרישות העיצוביות של הריהוט ולבחור רהיטים יפהפיים רק כדי לגלות שהם מתחילים להתבלות אחרי פעילות קצרה של המסעדה.

מסעדה היא מוקד אינטנסיבי למדי – יש בה תחלופה גדולה של אנשים אשר משתמשים בריהוט באופן תדיר למדי.

אם לא די בכך, הפעילות השגרתית סביב הריהוט מערבת אוכל, וכך מתגבר הפוטנציאל שלה לייצר בלאי.

כך, נוסף על הדרישות העיצוביות מן הריהוט מתקבלות גם דרישות פונקציונליות, ויש לוודא שחומרי הגלם מהם מיוצר הריהוט הם בעלי עמידות גבוהה ואריכות חיים.

יש לבחור בחומרי גלם שאינם נפגעים בקלות שלא יינזקו במהירות יתרה כתוצאה מהשימוש האינטנסיבי בהם.

כמו כן, יש להעדיף חומרי גלם ידידותיים לניקוי, שכן סביבת האוכל רגילה לייצר לכלוך ויש צורך לאפשר ניקוי מהיר ויעיל שלו.

נוחות

פונקציונליות ועיצוב אינם מסכמים את הצרכים מן הריהוט, וניתן לומר בביטחון שהלקוחות לא יתרצו ממושב לא נוח רק מפני שהוא נעים לעין ואינו מתנדנד.

ישנם מספר היבטים אשר קובעים את נוחות השהות במסעדה, בהם הצפיפות, האקוסטיקה, התאורה, האוויר ועוד.

ביניהם, הריהוט עצמו מהווה גם הוא היבט מרכזי מבחינה זו, שכן רוב הפעילות של המבקרים נעשית סביבו ובהתאם לו – הם יושבים על המושבים למשך זמנים ממושכים, ומשתמשים שוב ושוב באלמנטים שמצויים על השולחן.

כך, יש לבחור את הריהוט שיהיה נוח לשהות ארוכה וייתן למבקרים את האפשרות להשתמש בו בניחוחות – הדבר מגולם הן בחומרי הגלם עצמם ובתכונותיהם הפיזיות, אך גם בתצורה של הריהוט מבחינת גובה ומימדים כן לספק תנועה חופשית ונינוחה.

ריהוט עץ – כל היתרונות

עץ הוא אחד מחומרי הגלם הפופולריים לריהוט באופן כללי, ובמיוחד עבור ריהוט למסעדות.

הדבר נובע מן התכונות הטבעיות של העץ אשר הופכות ליתרונות משמעותיים כאשר נעשה בו שימוש למטרות ריהוט.

ניתן למנות רשימה ארוכה של סגולותיו של העץ כחומר גלם, אך מבחינת הריהוט למסעדות ובהתאם לשלושת הצרכים שהוגדרו לעיל, יתרונותיו העיקריים של העץ הם הבאים:

  • אסתטיקה טבעית: לעץ יש תכונות אסתטיות טבעיות: הוא משדרת חמימות וביתיות בכל תצורה שלו – אלו הן בין התחושות העיקריות שנרצה להעניק למבקרי המסעדה, ולכן העץ הופך לחומר גלם נהדר כדי לספק להם אותן.
  • גמישות עיצובית: העץ, על זניו השונים ועיבודיו השונים, יכול להתאים לכל סגנון עיצובי באשר הוא – כך בין המסעדה מעוצבת בסגנון כפרי, בסגנון מודרני או בכל סגנון אחר, ניתן לדעת בבטחה שישנו סוג עץ שיתאים היטב לשמש כחומר גלם עבור הריהוט באופן שישתלב היטב עם הטון האסתטי של המסעדה.
  • צבעים וגוונים: מרבית סוגי העץ נדרשים בצביעה כלשהי כדי להגן עליהם, וניתן לשמר את הגוון הידידותי של העץ באמצעות מריחת לכה בלבד – אך בזכות כך ניתן להשתמש גם באינספור צבעים נוספים, וכך להעניק לעץ כל גוון שנרצה ובהתאם למערכת הצבעים שנבחרה עבור המסעדה.
  • נוחות: העץ הוא חומר גלם רך יחסית – סוגי העץ השונים נבדלים זה מזה בקושיות שלהם, אך כולם אוצרים רכות כלשהי שאינה ניכרת בחומרי גלם מקבילים – כך ניתן לבחור בריהוט עץ ולדעת שהוא יספק נוחות מרבית, כאשר כל שנשאר כדי להשלים אותה הוא תצורה הנדסית נכונה.
  • בידוד תרמי: עץ הוא חומר בעל רגישות תרמית נמוכה במיוחד, והוא אינו נוטה להתחמם או להתקרר יתר על המידה כתוצאה משינויי הטמפרטורה השוררים בסביבתו – הדבר מאפשר שימוש בטוח בריהוט עץ גם עבור החלל החיצוני של המסעדה מבלי לחשוש שבעיצומו של הקיץ או בעיצומו של החורף הרהיטים לא יהיו נעימים לישיבה.
  • אחזקה: התכונות הפונקציונליות של העץ גבוהות למדי, וניתן לשמר הן את תקינות הרהיטים הן את הנראות שלהם באמצעי אחזקה וניקוי פשוטים.
  • משקל: העץ הוא בעל משקל נמוך יחסית, וכך רהיטים עשויים עץ יהיה פשוטים לשינוע ויקלו על פעילות הפתיחה והסגירה של המסעדה.

בחירה בטוחה בעץ

בחירה בעץ כחומר גלם עבור הריהוט אוצר בתוכו את כל היתרונות הללו ומאפשר שילוב של שלל רהיטים נוחים, שימושיים ויפים.

מגוון הרהיטים הגדול ממילא מתרחב אף יותר כאשר שוקלים את האפשרויות הנוספות הגלומות בעץ, כמו הבחירה מבין סוגי עצים שונים והשילוב של רהיטי עץ עם אלמנטים נוספים.

בין מבחר הרהיטים הרחב שניתן לייצר מעץ, המרכזיים ביותר אשר לרוב משולבים במסעדות הם הבאים:

  • כיסאות: כיסאות עץ משקפים באופן הניכר ביותר את כל היתרונות שצוינו לעיל והם מהווים בחירה פופולרית ומוצלחת עבור ריהוט המסעדה.
  • שולחנות: העץ מאפשר שולחנות משלל סוגים ולשלל צרכים, החל משולחנות ישיבה פשוטים ועד לשולחנות גדולים ומלאי הדר שעשויים מסוגי עץ יוקרתיים יותר.
  • כיסאות בר: עץ משמש גם כחומר גלם יעיל לכיסאות בר, והרכות הגלומה בו מפצה על הנוחות הנמוכה יחסית של כיסאות הבר הנפוצים.
  • ספות: באמצעות שילוב של מספר כריות ניתן בקלות ליצור ספות עץ יעילות ונעימות כדי לספק למבקרים פינת המתנה או מקום ישיבה בעל אופי אינטימי יותר.
  • ספסלים: עץ הוא חומר הגלם המסורתי לספסלים וכך הוא יכול לסייע ליצירת פינות המתנה נעימות ונוחות.