שילוב של מטבח בחלל החוץ של הבית יכול להיות הגשמת חלום לאנשים רבים, כאשר המטבח מספק חווית בישול ואירוח מיוחדת ומהנה.
אך כדי שהחוויה אכן תהיה חיובית ומלאה בכל היתרונות הרצויים, יש לשקול ולתכנן היטב את מטבח החוץ על כל היבטיו.
באמצעות הסבת תשומת לב לנקודות הבאות ניתן להבטיח את מטבח החוץ הטוב ביותר, שיהיה פונקציונלי ואסתטי גם יחד ושיוכל לשדרג אינספור חוויות ביתיות.
הנקודה הראשונה שצריך להתחשב בה היא המיקום של מטבח החוץ בחלל החיצוני.
בניגוד למטבח הפנימי, ישנה גמישות גבוהה יותר בבחירת המיקום של מטבח החוץ, אך לצד הגמישות הזו באה גם אחריות גדולה יותר.
חלל החוץ מושפע הרבה יותר מן התנאים הטבעיים ששוררים בסביבת הבית, ולצד זאת הוא גם פחות עשיר בתשתיות מפנים הבית, והדבר גורר שיקולים קפדניים כדי להבטיח פונקציונליות מרבית עבורו.
כך, יש לשים לב לנקודות הבאות בעת בחירת המיקום של מטבח החוץ:
כפי שניתן לראות לעיל, ההחלטות אודות המיקום של המטבח די תלויות באופי המטבח, בתדירות השימוש בו ובמלאכות המרכזיות שמתרחשות בו.
כל הדברים הללו נוגעים לאבזור של המטבח החוץ, שכן הוא זה שקובע לבסוף את אופי הפעילות שלו וכך מגדיר אילו צרכים נדרשים ממנו.
ניתן להצביע על סוגי פעילויות שונים במטבח החוץ, על האבזור שהם כוללים ועל הצרכים שנדרשים מהם בהתאם לכך:
יש מי שמבקש להשתמש במטבח החוץ כמוקד מרכזי לבישול, וכך הטבח אשר עובד במטבח יבצע את מלאכתו במנותק מן האורחים.
מטבחים שכאלה יכללו לרוב אבזור רב, לרבות כירות ומקרר שיהפכו את כל המלאכה במטבח למקצועית למדי.
באופן הזה, עבור הטבח המטבח יהווה חוויה של בישול חוץ ואילו עבור האורחים, המטבח יהיה אלמנט אסתטי שניתן להביט בו מרחוק.
כך ניתן להרחיב את המרחק בין מוקד האירוח לבין מטבח החוץ ולייצר הפרדה קלה בין האורחים לטבח.
מטבח חוץ שמיועד לבישול קליל יכלול לרוב מעט אבזור, או אבזור שמאפשר בישול עם השגחה נמוכה.
גריל גז, טאבון, בר משקאות ואלמנטים דומים אינם דורשים את תשומת ליבו המלאה של הטבח, וכך מאפשרים לו להתערות עם האורחים בעת המלאכה.
במקרה כזה עדיף להציב את המטבח בסמוך למוקד האירוח ולשולחן האוכל, אך מכיוון שבמרבית המקרים מטבח שכזה לא יהיה מאובזר באופן מלא, יש לדאוג שיהיה גם קרוב אל מטבח הפנים.
באמצעות פתרונות מתוחכמים ניתן לאבזר את מטבח החוץ באופן מלא למדי, עד שיהיה יחידה עצמאית לחלוטין ממטבח הפנים.
מטבח שכזה יכלול ככל הנראה אלמנטים רבים, וייתכן שאף אלמנטים ייחודיים שאינם מצויים במטבח הפנים, בהם גריל ואף גריל פחם, טאבון ועוד – אך יותר מכל, המטבח יכלול שטחי אחסון ושטחי קירור שיאפשרו לו פעילות עצמאית לחלוטין.
כך לא יהיה צורך למקם את מטבח החוץ בקירוב למטבח הפנים, אך הדרישה לתשתיות יציבות תהיה גבוהה יותר.
ההיבט השלישי והאחרון של מטבח החוץ הוא הגוף עצמו של מטבח החוץ מבחינת חומרי הגלם שמהם הוא מורכב.
האביזרים השונים שמשולבים במטבח החוץ נרכשים כיחידה אחת, כאשר המבנה והתצורה שלהם קבועים מראש, אך האלמנטים הפיזיים של המטבח – התצורה שלו, השלדה שלו, הציפוי שלו, משטחי העבודה ועוד – הם גמישים למדי ודורשים החלטות נכונות.
בחירת חומרי הגלם והתצורה ההנדסית של המטבח צריכה להיעשות בשאיפה לאיזון בין פונקציונליות לעיצוב – מצד אחד, על המטבח להיות עמיד ואיתן, ומן הצד השני, עליו להשתלב היטב עם הנוף החיצוני של הבית.
יש לעקוב אחר הנקודות הבאות וכך לבנות אסטרטגיה נכונה לבחירת חומרי הגלם והתצורה: